Ανακοινώσεις Γενικά

Ενημέρωση Γονέων και Μαθητών για Τηλεκπαίδευση

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

Λόγω κατάληψης το σχολείο σήμερα 29/2/2024 θα λειτουργήσει εξ’ αποστάσεως.

Η παρακολούθηση των τηλε-μαθημάτων είναι υποχρεωτική και θα καταχωρούνται κανονικά απουσίες.

Για να συμμετάσχουν οι μαθητές/μαθήτριες στις τηλεδιασκέψεις είναι απαραίτητο να διαθέτουν έναν υπολογιστή, ή smartphone, ή tablet με σύνδεση στο Διαδίκτυο, ηχεία, μικρόφωνο, ή και κάμερα.

Θα χρησιμοποιηθεί το εργαλείο Webex Meetings της Cisco. Αναλυτικές οδηγίες για τη χρήση του εργαλείου μπορείτε να βρείτε εδώ, ενώ υπάρχουν και αρκετά βίντεο στο YouTube που περιγράφουν τον τρόπο λειτουργίας του, όπως αυτό εδώ.

Το πρόγραμμα των τηλεδιασκέψεων θα ακολουθήσει το κανονικό ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου, το οποίο έχει δοθεί στους μαθητές και βρίσκεται στο site του σχολείου. Tο ωρολόγιο πρόγραμμα θα ξεκινήσει από την 4ή διδακτική ώρα (11:00). 

Αφού οι μαθητές εντοπίσουν το μάθημα που οφείλουν να παρακολουθήσουν, σύμφωνα με το τμήμα τους και το ωρολόγιο πρόγραμμα, πρέπει να συνδεθούν στο Personal Room του εκάστοτε καθηγητή την προκαθορισμένη ημέρα και ώρα έναρξης.

Άρα είναι απαραίτητο να εντοπίσουν στον πίνακα με το ωρολόγιο πρόγραμμα: το μάθημα, το τμήμα και τον/την καθηγητή/τρια που διδάσκει το μάθημα και θα πραγματοποιήσει την τηλεδιάσκεψη.

Τους συνδέσμους (links) όλων των καθηγητών που διδάσκουν στο τμήμα σας, θα το λάβετε μέσω email.

Θα πρέπει επίσης οι μαθητές/τριες να συμπληρώνουν το επώνυμο και το όνομα τους στην εφαρμογή, για να γίνει δεκτή η είσοδός τους στο Personal Room του εκάστοτε εκπαιδευτικού και να καταχωρούνται σωστά οι παρουσίες.

Οι διδακτικές ώρες των τηλε-μαθημάτων για όλα τα τμήματα θα είναι οι εξής:

Διδακτική ΏραΑπόΈως
8:309:10
9:2010:00
10:1010:50
11:0011:40
11:5012:30
12:4013:20
13:3014:10

O ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ                                     Η ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΒΑΛΒΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΠΕ82            ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕ86