Ενημέρωση Γονέων και Μαθητών για την Τηλεκπαίδευση 2020-2021

shmaia 1Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

 

Την Δευτέρα 9/11/2020 ξεκινάει στο σχολείο μας η εξ αποστάσεως σύγχρονη εκπαίδευση. Η παρακολούθηση των τηλε-μαθημάτων είναι πλέον υποχρεωτική και θα καταχωρούνται κανονικά απουσίες.

 

Για να συμμετάσχουν οι μαθητές/μαθήτριες στις τηλεδιασκέψεις είναι απαραίτητο να διαθέτουν έναν υπολογιστή, ή smartphone, ή tablet με σύνδεση στο Διαδίκτυο, ηχεία, μικρόφωνο, ή και κάμερα.

 

Θα χρησιμοποιηθεί το εργαλείο Webex Meetings της Cisco. Αναλυτικές οδηγίες για τη χρήση του εργαλείου μπορείτε να βρείτε εδώ, ενώ υπάρχουν και αρκετά βίντεο στο YouTube που περιγράφουν τον τρόπο λειτουργίας του, όπως αυτό εδώ.

 

Το πρόγραμμα των τηλεδιασκέψεων θα ακολουθήσει το κανονικό ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου, το οποίο έχει δοθεί στους μαθητές και βρίσκεται στο site του σχολείου ή εδώ.

 

Αφού οι μαθητές εντοπίσουν το μάθημα που οφείλουν να παρακολουθήσουν, σύμφωνα με το τμήμα τους και το ωρολόγιο πρόγραμμα, πρέπει να συνδεθούν στο Personal Room του εκάστοτε καθηγητή την προκαθορισμένη ημέρα και ώρα έναρξης.

 

Για παράδειγμα αν είμαι μαθητής στο τμήμα Γ4 την Δευτέρα την 1ή ώρα στις 8:30 οφείλω να συμμετάσχω στην τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο κ. Χατζημιχάλης στο μάθημα ΑΚ (Αρχαία Κείμενα).

 

Άρα είναι απαραίτητο να εντοπίσω στον πίνακα με το ωρολόγιο πρόγραμμα: το μάθημα, το τμήμα και τον/την καθηγητή/τρια που διδάσκει το μάθημα και θα πραγματοποιήσει την τηλεδιάσκεψη.

 

Τον σύνδεσμο (link) για το Personal Room του κ. Χατζημιχάλη, μαζί με τους συνδέσμους (links) όλων των καθηγητών που διδάσκουν στο τμήμα σας, θα το λάβετε σύντομα (μέσα στην ημέρα) μέσω email.

 

Θα πρέπει επίσης οι μαθητές/τριες να συμπληρώνουν το επώνυμο και το όνομα τους στην εφαρμογή, για να γίνει δεκτή η είσοδός τους στο Personal Room του εκάστοτε εκπαιδευτικού και να καταχωρούνται σωστά οι παρουσίες.

 

Οι διδακτικές ώρες των τηλε-μαθημάτων για όλα τα τμήματα θα είναι οι εξής:

Διδακτική Ώρα Από Έως
8:30 9:10
9:20 10:00
10:10 10:50
11:00 11:40
11:50 12:30
12:40 13:20
13:30 14:10

 

Επίσης στα μαθήματα της Πληροφορική, Τεχνολογίας, Οικιακής Οικονομίας δεν θα σπάνε πλέον τα τμήματα σε Α’ και Β’ Ομάδα. Συνεπώς, οι μαθητές πρέπει να ελέγξουν το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου για να ενημερωθούν για τις αλλαγές.

 

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ                                     Η ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΑΛΕΒΙΖΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑ                                ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΕ8

                                                                ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕ86

 ΚΟΝΤΟΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Ε. ΠΕ03