Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας 2021-2022

shmaia 1Αγαπητοί Γονείς και Μαθητές,

 

Τα μαθήματα της ενισχυτικής θα αρχίσουν την Τρίτη 14/12/2021 στο 2ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

 

ΤΡΙΤΗ

ΠΕΜΠΤΗ

Τάξη

Μάθημα

Τάξη

Μάθημα

Τάξη

Μάθημα

Τάξη

Μάθημα

2.30-3.15

B

Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία

Γ

Μαθηματικά

Α

Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία

Β

Μαθηματικά

3.20-4.05

A

Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία

Β

Μαθηματικά

Β

Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία

Γ

Μαθηματικά

4.10-4.55

Β

Μαθηματικά

Γ

Μαθηματικά

Ενισχυτική Διδασκαλία 2021-2022

shmaia 1Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

 

Σας ενημερώνουμε ότι μέσα στο Δεκέμβριο θα ξεκινήσει στο σχολείο ενισχυτική διδασκαλία. 

 

Παρακαλείσθε όσοι ενδιαφέρεστε να συμπληρώσετε την αίτηση (που θα βρείτε εδώ) και να τη στείλετε στο σχολείο μέχρι την Τρίτη 9/11/2021 στις 9:00 π.μ. είτε ηλεκτρονικά μέσω email είτε εκτυπωμένη μέσω των παιδιών.

 

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται μετά τις 14:00 αφού έχει ολοκληρωθεί το κανονικό ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου.

 

Η Διευθύντρια.

Κοντονασοπούλου Ευαγγελία

Αγιασμός νέας Σχολικής Χρονιάς 2021-2022

shmaia 1Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

 

Τη Δευτέρα 13/9/2021 όλοι οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο στις  8.15.

 

Θα χωριστούν σε τμήματα και θα ανέβουν στις τάξεις.

 

Ο Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στις 9.00 με αντιπροσωπεία μαθητών και καθηγητών στο προαύλιο. Μετά το τέλος του Αγιασμού θα πάρουν βιβλία και θα αποχωρήσουν.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Όλοι οι μαθητές θα προσέρχονται με μάσκα. Επίσης θα πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή προηγούμενης νόσησης ή αρνητικό self-test.

 

Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας COVID-19 θετικού ή αρνητικού αποτελέσματος για τους/τις μαθητές/τριες από την πλατφόρμα self-testing.gov.gr, μπορούν να συμπληρωθούν και να υπογραφούν και χειρόγραφα από τους γονείς/κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/τριών σύμφωνα με το υπόδειγμα που μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ.

 

Οι γονείς που θα προσέλθουν θα παραμείνουν έξω από το χώρο του σχολείου.

 

Ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

 

Η Διευθύντρια,

Κοντονασοπούλου Ευαγγελία

Ενημέρωση Γονέων και Μαθητών για την Τηλεκπαίδευση 2021-2022

shmaia 1Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

 

Tην Παρασκευή 14/1/2022 το σχολείο θα λειτουργήσει εξ' αποστάσεως.

 

Η παρακολούθηση των τηλε-μαθημάτων είναι υποχρεωτική και θα καταχωρούνται κανονικά απουσίες.

 

Για να συμμετάσχουν οι μαθητές/μαθήτριες στις τηλεδιασκέψεις είναι απαραίτητο να διαθέτουν έναν υπολογιστή, ή smartphone, ή tablet με σύνδεση στο Διαδίκτυο, ηχεία, μικρόφωνο, ή και κάμερα.

 

Θα χρησιμοποιηθεί το εργαλείο Webex Meetings της Cisco. Αναλυτικές οδηγίες για τη χρήση του εργαλείου μπορείτε να βρείτε εδώ, ενώ υπάρχουν και αρκετά βίντεο στο YouTube που περιγράφουν τον τρόπο λειτουργίας του, όπως αυτό εδώ.

 

Το πρόγραμμα των τηλεδιασκέψεων θα ακολουθήσει το κανονικό ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου, το οποίο έχει δοθεί στους μαθητές και βρίσκεται στο site του σχολείου. Για να προλάβουν τόσο οι καθηγητές όσο και οι μαθητές να συνδεθούν στην πλατφόρμα το ωρολόγιο πρόγραμμα θα ξεκινήσει την 3ή διδακτική ώρα (10:10).

 

Αφού οι μαθητές εντοπίσουν το μάθημα που οφείλουν να παρακολουθήσουν, σύμφωνα με το τμήμα τους και το ωρολόγιο πρόγραμμα, πρέπει να συνδεθούν στο Personal Room του εκάστοτε καθηγητή την προκαθορισμένη ημέρα και ώρα έναρξης.

 

Άρα είναι απαραίτητο να εντοπίσουν στον πίνακα με το ωρολόγιο πρόγραμμα: το μάθημα, το τμήμα και τον/την καθηγητή/τρια που διδάσκει το μάθημα και θα πραγματοποιήσει την τηλεδιάσκεψη.

 

Τους συνδέσμους (links) όλων των καθηγητών που διδάσκουν στο τμήμα σας, θα το λάβετε μέσω email.

 

Θα πρέπει επίσης οι μαθητές/τριες να συμπληρώνουν το επώνυμο και το όνομα τους στην εφαρμογή, για να γίνει δεκτή η είσοδός τους στο Personal Room του εκάστοτε εκπαιδευτικού και να καταχωρούνται σωστά οι παρουσίες.

 

Οι διδακτικές ώρες των τηλε-μαθημάτων για όλα τα τμήματα θα είναι οι εξής:

 

Διδακτική Ώρα Από Έως
8:30 9:10
9:20 10:00
10:10 10:50
11:00 11:40
11:50 12:30
12:40 13:20
13:30 14:10

 

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ                                     Η ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΚΟΝΤΟΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Ε. ΠΕ03            ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕ86

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΦΕΚ (1440/B'/10.04.2021)

shmaia 1Πότε πρέπει να γίνονται τα self test

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται, τα τεστ θα πρέπει να διενεργούνται δύο φορές την εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα την προηγούμενη ημέρα της Δευτέρας και Πέμπτης, κάθε σχολικής εβδομάδας και πριν από την έναρξη των μαθημάτων. Ο έλεγχος θα πρέπει να πραγματοποιείται δηλαδή κάθε Κυριακή και Τετάρτη, καθώς συνιστάται η πραγματοποίησή του να γίνεται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

Η διενέργεια self test είναι υποχρεωτική για τους μαθητές/τριες, τους/τις εκπαιδευτικούς, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ), το διοικητικό και λοιπό προσωπικό 

Τα self-tests θα διενεργούνται στο σπίτι και σύμφωνα με τις οδηγίες που θα παραλάβουν τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας μαζί με το test, από το φαρμακείο.

 

Πώς προμηθεύονται οι ενδιαφερόμενοι τα tests

Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και της αστυνομικής ταυτότητας. Εκ μέρους των ανηλίκων μαθητών και μαθητριών, το τεστ θα παραλαμβάνουν οι κηδεμόνες τους, επιδεικνύοντας τον ΑΜΚΑ του ανηλίκου και την αστυνομική ταυτότητα των ιδίων.

 

Αν το test είναι αρνητικό

Στην περίπτωση που το self test βγει αρνητικό, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα εκτυπώνουν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα την σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος και θα τη φέρουν μαζί τους στο σχολείο.

Οι μαθητές θα επιδεικνύουν --και δεν θα παραδίδουν-- τη σχολική κάρτα εντός της τάξης, στον εκπαιδευτικό της πρώτης ώρας και θα τη φέρει μαζί του μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου.

Οι εκπαιδευτικοί και το λοιπό προσωπικό  θα επιδεικνύουν τη δήλωση του αρνητικού αποτελέσματος στον διευθυντή ή υποδιευθυντή του σχολείου και θα φέρουν τη δήλωση επίσης μέχρι τη διενέργεια του επόμενου test.

Επισημαίνεται, ότι στην περίπτωση που κάποιος μαθητής δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του στην τάξη, δεν θα γίνεται δεκτός, θα λαμβάνει απουσία και θα απομακρύνεται από το σχολείο. Εάν ο μαθητής είναι ανήλικος, θα παραμένει στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί στο σχολείο για την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, μέχρις ότου οι κηδεμόνες του τον παραλάβουν, τηρουμένων όλων των ισχυόντων υγειονομικών μέτρων προστασίας.

 

Εάν το test είναι θετικό

Στην περίπτωση που το test βγει θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχετική κάρτα θετικού αποτελέσματος. Ο μαθητής ή εκπαιδευτικός οφείλει να την εκτυπώσει και να μεταβεί εντός 24 ωρών σε μια από τις δημόσιες δομές (όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr), για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο. Μέχρι να μεταβεί στη δημόσια δομή και μέχρι την ολοκλήρωση της κλινικής εκτίμησης και της αξιολόγησης των ευρημάτων, ο διαγνωσθείς θετικός μαθητής ή εκπαιδευτικός, καθώς επίσης και οι οικείοι τους θα πρέπει να παραμένουν σε κατ' οίκον περιορισμό, ακολουθώντας τις οδηγίες του Πρωτοκόλλου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Εάν ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι θετικός, θα ακολουθείται το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Εάν ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι αρνητικός, θα εκδίδεται σχετική βεβαίωση από δημόσια δομή, με την οποία θα βεβαιώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα και ο μαθητής ή εκπαιδευτικός θα επιστρέφει στο σχολείο επιδεικνύοντας την εν λόγω βεβαίωση.

Ειδικότερα για τους μαθητές που θα έχουν θετικό επιβεβαιωτικό τεστ, προβλέπεται ό,τι και για τους μαθητές που νοσούν: Δίνεται η δυνατότητα σύγχρονης ταυτόχρονης τηλεκπαίδευσης ή συμμετοχής σε διαδικτυακό τμήμα, χωρίς η παρακολούθηση να είναι υποχρεωτική.

 

Πού υποβάλλονται τα αποτελέσματα

Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας θα πρέπει να επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να προχωρούν στην «αυθεντικοποίηση χρήστη», προκειμένου να υποβάλλουν τα αποτελέσματα του test. Οι κηδεμόνες και οι ενήλικες μαθητές θα πρέπει να επιλέγουν την κατηγορία «Σχολική κάρτα για COVID19» και να ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος. Οι εκπαιδευτικοί, το διοικητικό και λοιπό προσωπικό θα πρέπει να επιλέγουν την κατηγορία «Δήλωση αποτελέσματος self-test για COVID-19» και να ακολουθούν τη σχετική διαδικασία. Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας COVID-19 ή της δήλωσης του αποτελέσματος, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συντάσσουν και υπογράφουν χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/δήλωση αποτελέσματος.

                                             

                                                             Άνω Λιόσια 6-5-2021

                                                                 Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

                                                               ΑΙΜΙΛΙΑ ΑΛΕΒΙΖΟΥ

                                                     ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ